Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

Reagálsz vagy válaszolsz?

Bármilyen élethelyzetben vagy, két lehetőséged biztosan van: a kialakult helyzetre válaszolsz vagy reagálsz?

Ahogy Seth Godin is mondja, a világon a legkönnyebb dolog REAGÁLNI. Történik veled valami, és ilyenkor hagyod, hogy az impulzusok alapján cselekedj. Ismered talán, akik így védekeznek: „én egy őszinte ember vagyok: ami a szívemen, az a számon.” Igen? Akkor valójában téged nem túl sok különböztet meg egy állattól. Ugyanígy közel 100%-ban az ösztöneid alapján működsz. Tényleg rájuk akarsz hasonlítani?

A másik opció, hogy VÁLASZOLSZ. Ha egy kellemetlen helyzetbe kerülsz, vársz legalább 10 mp-et vagy elszámolsz százig, és nem ösztönös („idegből”) meghozott választ adsz, hanem egy olyat, ami igazán emberhez méltó, amit nem csak az egód vezérel.

Rendszeresen szoktam utalni a hosszú és a rövid távú gondolkodás közötti különbségre. Valójában a „reagálás” és a „válaszolás” is egyfajta szempont annak eldöntésére, hogy melyik dimenzióban vagy jobb…

Teszteljük, benne vagy? És legyél magadhoz nagyon-nagyon őszinte!
– Ha napközben meglátsz valami izgis hírt az interneten, akkor 10-ből hányszor szoktál rákattintani?
– Ha éppen nincs mit csinálnod napközben, akkor 10-ből hányszor veszed elő a mobilodat, és pörgeted végig a hírfolyamot, ahelyett, hogy befelé figyelnél?
– Ha kihoznak a sodrodból, akkor a 10-ből hányszor adsz rá higgadt, végiggondolt, megfontolt választ?

Javaslom, hogy folyamatosan fejleszd a válasz-izmaidat a reagálós-izmok felülírására!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled