Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

Neked van személyes küldetésnyilatkozatod?


Szeretettel üdvözöllek!

A közelmúltban Pongor-Juhász Attila Marketing Akadémiáján vettem részt, ahol a vendégelőadó egy amerikai milliárdos vállalkozó, Jason Friedman volt.

Az egyik betételőadást a munkatársi elégedettségről tartotta, és ebben kiemelte, hogy ahhoz, hogy szívesen csatlakozzanak hozzád az emberek fontos, hogy legyen egy:

  • meghatározott és leírt küldetésed,
  • kristálytiszta víziód, és
  • alapértékek, amelyek segítenek abban, hogy a hétköznapi döntéseket átgondoltan – az értékrendünkbe illeszkedően – hozzuk meg.

Nem kétséges, hogy ezt a három lépést vállalkozóként kötelező megtennünk, hogyha hosszútávon fenntartható és eredményes vállalatot akarunk építeni; ugyanakkor ezek az eszközök legalább ennyire irányadóak a személyes / magánéletünk megtervezése során is.

Az 1960-as években a Yale Egyetemen megkérdezték a végzősöket, hogy ki rendelkezik konkrét, akciótervvel is alátámasztott célokkal és vízióval. Mindösszesen 3% volt, aki a felmérés során ezt jelezte vissza. Talán nem meglepő, hogy amikor mintegy 30 évvel később újra megkérdezték a korábbi kutatásban résztvevőket, az a 3% nagyobb vagyonnal rendelkezett, mint a másik 97% összesen.

És ne csak azért legyél tisztában az iránnyal, és lásd minél világosabban a küldetésed, a víziódat és az értékeket, mert 30 év múlva gazdagabb leszel… ha ezt folyamatosan kommunikálod, transzparenssé válsz, és a külvilágnak is könnyebb lesz hozzád csatlakoznia, vagy tőled elfordulni – kinek-kinek a preferenciái szerint.

Dolgozz rajta bátran! 🙂

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled