Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

Miért “nincs szükséged” akaraterőre?

Szeretettel üdvözöllek!

Alaptézis – mindenhonnan ezt halljuk –, hogy akinek nincs akaratereje, az óriási hátrányból indul. A mai blogvideóban bemutatom, hogy valójában nem is akaraterőre van szükséged, hanem mentális felkészültségre.

Az akaraterő nagyon függ a pillanatnyi kedélyedtől, Amikor azt használod, akkor meg kell feszíteni magadat. Ezért erre egy napon belül hosszútávon nem igazán számíthatsz.

Egy amerikai oktatótól tanultam a “Traning Balance Scale” koncepciót, aminek az illusztrálásához képzelj el egy mérleget, amelynek az egyik serpenyőjében vannak a “Gondolataid”. Itt található a víziód, az álmod, a céljaid, az attitűdöd; minden, ami az elmédben játszódik… A másikban pedig a fizikailag megjelenő tettek; a technikák, a munka, és minden, ami a hogyanról szól.

A világban sokan azt hazudják, hogy ennek egyensúlyban kell lennie. Ám ez nem igaz. Az elmejátékodra sokkal-sokkal nagyobb figyelmet szükséges fordítani, és hogyha az helyre áll, akkor a tettek maguktól fognak érkezni.

Épp ezért tudnod kell, hogy Te is kitartó vagy! Akkor legalábbis, amikor megvan a vágyad. Ha meg vagy ijedve, vagy valamit nagyon-nagyon akarsz, akkor garantálom, hogy végig fogod csinálni azt, amibe belekezdtél.

Ezért is: az akaraterő relatív dolog. Helyette legyen meg a vágyad, legyen egyre kristálytisztább az álmod, és ne is tudd elképzelni az életedet anélkül. 🙂

Köszönöm a figyelmedet!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled