fbpx

Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

Miért és hogyan válassz mentort magadnak?

Szeretettel üdvözöllek!

Régóta követem, hogy az igazán nagy teljesítményre képes sikeres emberek miben különböznek a többiektől. Amikor csak tehetem, olvasok, és egyéb módon gyűjtök információkat a témában.

Amit bizonyára hallottál már, hogy az igazi különbség a szokásokban van. Mert nem igaz, hogy nem vagy kitartó, csak nem azok mellett a szokások mellett tartasz ki egyelőre, amelyek valójában a megálmodott sikerhez eljuttatnának.

Azonban a szokásokon túl, a nagy teljesítményt elérő sikeres emberekben van még valami közös. Mégpedig az, hogy kivétel nélkül mindegyiknek van edzője, coach-a, vagy más néven mentora.

Ha folyamatosan fejlődni akarsz, akkor neked is szükséged van valakire, aki rajta tart az úton, és nem engedi, hogy megülj a babérjaidon.

Merthogy a mentor két dologban segít:

  1. Fontos, hogy abban a dologban, amiben szeretnél fejlődni, előtted járjon. Ez nem jelenti azt, hogy gyorsabban kell tudni futnia, hogyha ehhez szeretnél edzőt találni; de azt igen, hogy tudja, hogy egy felkészülés során hol következhetnek be holtpontok, és azon hogyan kell túllendülni.
  2. Folyamatosan kihívások elé állít. Újabb és újabb részcélokat tűz ki eléd, rendszeresen kizökkent a komfortzónádból, hogy fejlődni tudj.

 

Mielőtt mentort választasz magadnak, légy figyelemmel erre a két szempontra a sok egyéb szubjektív (érzelmi) tényező mellett, és gondold végig, hogy mit szeretnél vele elérni.

És ne feledd: “ahogy a tanítvány készen áll, a mester megjelenik…” 🙂

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled