fbpx

Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

Ki számít hiteles szakértőnek? (Itt a két feltétel!)

Szeretettel üdvözöllek!

Sajnos, ma Magyarországon sokkal kevesebben osztják meg a tudásukat másokkal, mint amennyire szükség lenne. Sokan küzdenek azzal az önkorlátozó hiedelemmel, hogy nem elég jók ahhoz, vagy éppen nem elég hitelesek, hogy másokat képezzenek. Nem áll szándékomban, hogy bárkit is meggyőződése ellenére rábeszéljek az alkalmasságára, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy egy iparágban – illetve minden bizonnyal a Te szakterületeden is – csak egy legjobb van, viszont a tudásra sokaknak lehet szüksége.

Ezért a véleményem szerint mindössze két feltétele van a hitelessé válásnak:

Egyfelől: mutass egy működő alternatívát! Nem kell hibátlannak lennie, csak működjön, méghozzá jobban, mint a laikusoké. Sose hidd, hogy a legjobbaknál ne lehetne jobban csinálni. Ezért nem az a kérdés, hogy lehet-e jobban. Bill Gates zseniális óriásvállalatot épített, de honnan tudod, hogy ne lehetne még azt is jobban csinálni?

Másfelől: hívd fel a figyelmet a buktatókra! Egy tanító hitelességét a fenti mellett az adja, hogy felhívja a figyelmet, mi az, ami bizonyítottan nem működik. Járd nyitott szemmel a világot, gyűjtsd az információkat és folyamatosan tájékoztass az újabb és újabb felismeréseidről, és a szakmádban szerzett tapasztalataidról!

 

Ez minden! Semmi több!

Folytatjuk jövő héten!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled