fbpx

Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

Hogyan kezdj neki a könyvírásnak?

Szeretettel üdvözöllek!

Mielőtt egy napsütéses, hóolvadós vasárnap délután nekikezdenél egy üres Word-dokumentum teleírásának, és ezáltal a könyvírásnak, kérlek, fogadd meg ezt a néhány gondolatot, amelyet ezen a héten tanácsként megosztok veled a blogvideómban.

Az írás megkezdése előtt – ahogyan azt a programokon is ki szoktam hangsúlyozni, illetve a mostmár bestsellerré vált könyvírásról szóló Benned is van egy könyv!-ben – legalább három kérdésre találd meg a választ!

  1. Mit vársz a könyvtől? Miért írod meg? Neked mi a személyes célod vele?

Itt most bátran legyél önző, és a személyes céljaidat fogalmazd meg! Nagyobb ismertséget szeretnél vele szerezni? Több vevőt akarsz vele megszólítani? Vagy valamilyen más célod van?

Azt javaslom, hogy ne csak az egód kielégítése legyen a célod. Igen, lesz egy könyv, aminek a borítóján ott a neved, de van még egy tucatnyi további cél, amihez eszközként szolgálhat a könyv.

  1. Kiknek írod? Ki a célközönséged?

Nem írhatod mindenkinek. Pozicionáld a könyvedet, azok számára, akiknek ismered az életét, akikkel azonosulni tudsz, és küldetésednek tekinted, hogy nekik segíts! Persze dolgozz azon is, hogy hitelessé válj az ő szemükben is.

  1. Milyen problémára akarsz megoldást adni?

Egyelőre ne azzal foglalkozz, hogy mit tudsz számukra nyújtani, hanem térképezd fel, hogy nekik mik a problémáik az életben.

Ha ezeket a kérdéseket megválaszolod, akkor ígérem neked, hogy sokkal többet fogsz tudni kihozni a projektből!

Eredményes és „problémákra választ találób” hetet kívánok!

Folytatjuk! 🙂

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled