fbpx

Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

A szakértővé válás három útja

Szeretettel üdvözöllek!

A múlt heti videó után érkezett olyan észrevétel, amely arról szólt, hogy csak az számít-e hiteles szakértőnek, aki tényleg saját maga csinálta végig azt, amiről beszél. Nos, ezúttal szeretném egy picit árnyalni a múlt héten elhangzott gondolatokat, és bemutatom a szakértővé válás három útját, amit Brendon Burchard-tól tanultam.

Az első típusa a szakértőnek: „az, aki megcsinálta”. Aki elindult az úton, és végignyomta. Biztos, hogy van olyan területe az életnek, ahol rendelkezel olyan tudással, amivel értéket tudsz adni másoknak, mert például továbbjutottál, mint ők.

A második típus az, aki már „kikutatta”. Lehetséges, hogy nem is csinálta a két kezével végig, de a témához szükséges válaszoknak utána járt, információt gyűjtött, azaz picit magyartalanul megfogalmazva: „kikutatta”. Sokakat az tart vissza, hogy nem csinálták meg, nem járták végig az utat, és azt gondolják, csak abból válhat szakértő, aki már megcsinálta.

A harmadik azonban igazán izgalmas, és magunk sem gondolnánk rá, hogy az is szakértő, aki valójában: „csak” egy példakép. Azaz lehet, hogy van olyan ember, akinek hallgatsz a tanácsára még akkor is, hogyha az adott kérdésben, illetőleg témában kompetensebb vagy. Ennek oka az, hogy valamiért felnézel rá, valamiért csodálod, követed: ő a példaképed. És ha már ő a példaképed, akkor már más területen is példát akarsz venni róla, akarsz tanulni tőle.

Na, mit szólsz? Gondoltad volna, hogyha szakértővé akarsz válni, akkor a három út bármelyikét követheted? Melyik számodra a legszimpatikusabb?

Szép hetet kívánok!

Jövő héten folytatjuk! 🙂

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled