Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

A tanulás 5 alapelve

 

Szeretettel üdvözöllek a mai blogvideóban!

Ezúttal szeretném bemutatni neked a Brendon Burchard-tól tanult utolsó tanításomat, ami a tanulás 5 alapelvéről szól. Amikor egy új készséget akarsz elsajátítani, vagy valamilyen szakmát kezdesz el tanulni, akkor érdemes a stratégiád kidolgozásánál a most következő elemeket is figyelembe venned.

Nézzük akkor, mi is a tanulás 5 alapelve!

 

  1. Értékeld a küszködést!

Ha valami újba kezdesz bele, érdemes tudnod, hogy jó eséllyel nem fog egyből működni. Lesz egy időszak, amikor érnek nem túl kellemes élmények, mert még nem vagy elég gyakorlott, nem fejlődtek ki ezek az „izmaid”. Itt sokan elbuknak, mert feladják. Téged viszont érhet bármilyen megpróbáltatás, végig fogod csinálni, és győzni fogsz!

 

  1. Csak azután ítélkezz, miután rutinná válik a tudás!

Amikor valakitől meg akarsz tanulni valamit, ne kezdj el szelektálni. Ha hallasz egy új alapelvet, javaslatot, vagy gondolatot, akkor szóról szóra másold le, amíg szokásoddá, rutinoddá nem válik. Ezt követően eldöntheted, hogy hasznodra van-e, vagy nincs!

 

  1. Ne rövidtávon gondolkozz!

Az emberiség minden problémája a rövidtávú gondolkodásból fakad. Gyanítom, hogy a Te életedben is számos kihívás ahhoz köthető, hogy nem tekintettél előre, bizonyos dolgok „itt és most” kellettek!

Ha elkezdesz valamit tanulni, ne várj tőle 5-10-20 napon belül csodát. Legyél kitartó! Legyél alázatos, és várd meg, amíg a beérés törvénye szállítja az eredményt!

 

  1. Minden a flow-ról szól!

Az eredményeket akkor fogod napi szinten elérni, hogyha az új tudásodat úgy használod, hogy már nem is figyelsz rá. Klasszikus példa a vezetés. Mennyire élveznéd, hogyha még mindig olyan döcögősen menne ez a tevékenység, mint amikor az oktatóhoz jártál. Sajátítsd el a tudatlan hozzáértés szintjét, és kerülj „zónába”, ahogy azt a sportolók teszik.

 

  1. Az ambíciód semmit sem ér a naptárad nélkül!

Hogyha valamit meg akarsz tanulni, akkor a gyakorlatra szánt időt vésd fel a naptáradba. Ha visszatekintek a személyes fejlődésemben nem akkor voltak szintlépések, amikor sokat gondolkodtam egy célom elérésén, mégcsak akkor sem, amikor sokat olvastam róla, hanem amikor a tevékenységet bevéstem a naptáramba (mint egy találkozót), és tartottam is magamat hozzá.

 

 

#nincstobbesuttogas

Hallasd a hangod!

Élj lelkesen. Teremts értéket. Inspiráld a világot a saját példáddal!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2018 Adatvédelmi nyilatkozat
Mobil verzió: Enabled