Egy pillanat... Az oldal pikpak betöltődik :)

Alkotó leszel vagy fogyasztó maradsz?

 

Üdvözöllek a megújult blogoldalon!

Mostantól hétről-hétre jelentkezem egy rövid blogvideóval – lehetőség szerint speciális helyszínekről – hogy ezzel is inspirációt, illetve hasznos tartalmat nyújtsak számodra.

Addig is egy rövid kérdéssel kezdeném: Te alkotó, vagy inkább fogyasztó vagy? Fogyasztónak lenni kétségkívül kényelmesebb, bár inkább csak rövid távon ad jó érzést, illetve az elégedetlenséget csökkenti. Alkotónak lenni viszont folyamatos értékteremtést jelent, és lehet, hogy komfortzóna-átlépéssel jár, de utólag mindig hálás lehetsz magadnak, hogy átlépted az árnyékod.Ezzel a bloggal azoknak szeretnék segíteni, akik alkotókká akarnak válni. Teremteni, cselekedni és adni szeretnének az embereknek. Akik nem a könnyebb ellenállás irányába akarnak menni, és nem törődnek bele, hogy a jelenlegi szokásaik korlátozzák az életükben való előrelépést.

Azonban az alkotóvá válás tudatos döntést igényel. Nem tudsz a tömeggel sodródva azzá válni, mert a média és a közvélemény éppen azt sulykolja, hogy maradj fogyasztó, és hogy „élj a mának!” Azt javaslom ugyanakkor, hogy nézd az életedet azzal a szemmel is, hogy életed végén mire leszel büszke… Arra, amikor beálltál a sorba, vagy arra, amikor valami újat alkottál.

A híres kanadai önfejlesztő trénernek Bob Proctor-nak van egy kérdése, amit majdnem minden előadásában feltesz: „Mikor csináltál valamit először utoljára?” A kérdés arra vonatkozik, hogy mikor tettél mást, mint amit a szokásaid diktáltak neked. Ugye, hogy nem könnyű rá a válasz? Vagy talán lehangoló. Én most mégis továbbmegyek: „Mikor hoztál létre valami újat utoljára?” Arra bátorítalak, hogy írd ide a videó alá a választ! Ismerd fel, hogy annak arányában jutalmaz meg az élet, hogy mennyi szolgáltatást nyújtasz a körülötted élők számára.

Ezért az a javaslatom, hogy jövő héten törj ki többször is a szokásaid korlátai közül! Csinálj valami olyat, amit még korábban nem. Kelj fel korán, ebéd után menj ki sétálni, vagy relaxálj egy fél órát! Kezdd el felszámolni az eddigi mintákat, amelyek elegendőek voltak ahhoz, hogy eljuss idáig, de bizonyára nem elegendőek ahhoz, hogy továbblépj és egy magasabb szintre emeld az életedet.

Eredményes és „rutint megtörő” hetet kívánok!

Folytatjuk! 🙂

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

One Response to Alkotó leszel vagy fogyasztó maradsz?

  1. Radu /

    2018-02-05 at 17:30

    Én a múlt héten hoztam létre valami újat utoljára. 🙂

    Hajrá Bence, várjuk a további bejegyzéseidet!

Szólj hozzá!

Reggeli frissítő gondolatok!

Iratkozz fel, hogy megnézhesd a Reggeli Frissítőket a Youtube-csatornámon keresztül, hogy megtudd hogyan válhatsz hiteles szakértővé a saját területeden!
Megnézem a videókat
Pető Bence © 2017 Adatkezelési szabályzat
Mobil verzió: Enabled